keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pitkästä aikaa päivittelyä

Tietokone oli pitkään huollossa ja en ole tänne pystynyt kirjoittelemaan enkä laittamaan kuvia. Paljon on ehtinyt tapahtua tänä aikana. A-poikue on kasvanut huimasti ja ovat jo ihan aikuisen kokoisia, en ole sairastelun takia niitä ehtinyt viedä kauppaan, mutta altaissa alkaa olla jo ahdasta, oten se on pakko tehdä kuitenkin pian. Olisikohan noita nyt kasvanut isoksi vähän alle jotain 70-90 kappaletta, eli todella paljon.

B- poikue taas kasvaa hyvin hitaasti, tosin osasyynä on kyllä oma laiskuus, kun en ole koulukiireiden ja sairastumisten takia jaksanut ruokkia niitä kuin pari viikkoa artemialla ja silloinkin niukasti ja vettäkään ei ole tullut oikein vaihdeltua.. Nyt sentään kiireet helpottaa, kun mennään kesää kohti. Poikaset syövät hyvin kuivaruokaa, siis yllättävän hyvin kun noita on elossa noin 200-300... Onneksi saan osan pian sijoituskotiin kasvatettavaksi. Kaikki evät alkaa jo poikasilla olla näkyvissä ja väritkin alkaa hieman jo näkymään, vaikka tosiaan pieniä ovatkin, jotain reilu puoli senttisiä.

Uusia kutuja on ollut kokeilussa, mutta tulosta ei ole vielä saatu. Kokeilin muun muassa Amorin&Amorellan kudetusta ja Amorin&Kismetin, kumpikaan ei onnistunut. Sitten kokeilin Choco parin kudetusta ja ne kutivatkin, mutta koirasiras ei oikeen osannut puristelua ja kutu epäonnistui sitten. Noh ne pääsevät pian harjoittelemaan lisää. Noiden lisäksi seuraava projekti olisi kudettaa tuo cornflower blue plakaatti koiras Päivi ja punainen ct tyttö. Saas nähdä jos kutu onnistuu minkälaisia poikasia sieltä olisi tulossa.

Myös ikäviä asioita on sattunut. :( Tuo lahjaksi saamani salamander bf tyttö kuoli ilman mitään ulkoisia merkkejä jättämättä, epäilisin joko kovettunutta mätiä tai vanhuutta. Eilen sitten nakkasin Amor taiston seuralaan, jossa siis A- poikueen tytöt asustelevat, se oli iso virhe! Nimittäin tänään Amor löytyi tuolta ihan evät parturoituna, evistä ei ollut enää kuin ehkä neljännes jäljellä. Nyt se on eristyksissä ja vahvalla lääkekuurilla. Toivon todella että se selviää hengissä, mutta evistä ei varmasti enää tule samanlaisia kuin aiemmin. Toivottovasti onni pian kääntyy sekä kudetusten että kalojen kannalta!

Tarkoitus on nyt pääsiäisen aikaan laittaa kuvia noista taistoista ja tehdä valmiiksi nuo kalani ja poikueet sivut. Ulkoasukin kaipaisi muutosta, olen vain onneton säätämään näiden asetusten kanssa ja koodaamista ei minun kannata edes yrittää.. :D

1 kommentti:

  1. Amor on sentään hengissä ja muuten ihan hyväkuntoinen, mutta evät eivät ole juuri takaisin kasvaneet. No pidetään vesiarvot hyvinä ja vaihdellaan vettä usein, jos ne siitä pikkuhiljaa takaisin kasvaisivat. Onneksi niissä ei ole mitään hometta, eikä muutakaan näkyvää.

    VastaaPoista