sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Uusia tulokaita ja kudettelua sekä muitakin kuulumisia

Eilen sain vihdoin vietyä A-poikueen poikasia kauppaan. Nyt on mukavasti vähemmän pikkupurkkeja. :) Samalla reissulla löysin myös upean keltaisen DDR tai DR ct taistokoiraan ja todella halvalla! Se rakensikin yön aikana todella komean kuplapesän, joten päätin huljauttaa sinne seuralaiseksi choco akka Kismetin ja lupaavalta vaikuttaa. :) Katsotaan nyt miten tilanne etenee.

Aloitin myös suunnitellun pitkäkestoisen projektini, eli jalostaakseni punaisen  pkct kannan. Joten tänään pääsivät kokeilemaan kutemista sininen pk koiras päivi ja punainen ct naaras. Ensimmäisestä sukupolvesta ei varmasti saada vielä kunnon ct:tä eikä lyhyteväisiä, mutta jalostusta pitää jatkaa useammassa sukupuolessa ja poikasista tulee varmaan nyt monivärisiä, joten pitää koittaa valita punaisimmat ja kudettaa niitä keskenään. Saa nähdä miten projekti onnistuu, mutta toivotaan parasta. :D

Pitäsi kuvailla nuo itselle jäävät A-poikueen taistot ja kysellä niiden värejä. Ainakin pari marmoria, bf eväistä ja sinistä jätän itselleni. B-poikueen isoimmat alkavat olemaan noin sentin mittaisia. Ovat kasvaneet kyllä tosi hitaasti mutta sehän on vain ollut kiinni omasta laiskuudestani ja koulukiireistä. Nyt niille on tullut selkeä kasvupyrähdys, kun olen ehtinyt niitä useasti ruokkia ja vaihtaa vettä.

Amorinkin evät ovat parantuneet hyvin ja se on hyvässä kunnossa ja reipas. Toivottavasti paranemista vielä tapahtuu, pitää vain pitää huolta hyvistä vesiarvoista.

Koiraita on tällä hetkellä sopivasti, mutta erilaisista naaraista on puute ja on hankala keksiä sopivia kudetuksia. Harmi kun paikallinen eläinkauppa saa tilattua vain erikoisempia koiraita ja naaraat taas ovat vain perus monivärisiä. Ehkäpä kesällä etelän reissulla tarttuu mukaan myös erilaisia taisto naaraita.

1 kommentti:

  1. Uusi keltsi sitten tappo ton choco akan :'(. Ottaa kyllä päähän tosi paljon. Ja taitaapa jäädä nyt taistot vähäksi aikaa taka-alalle, eihän mulle ole enää kuin sininen, punainen ct ja noita monivärisiä naaraita, joten koiraille ei ole kutukumppaneita. Josko sitten kesällä lomareissuilla niitä löytyisi.

    Päivin ja ct akan kutukin epäonnistui. Päivi vaan antoi kunnolla turpaan tuolle suomuja lähti irti ja evistä puuttuu isoja palasia. Että tälläistä tämä taistojen rakkauselämä.

    VastaaPoista